Studio 55, novi programski sadržaj Kamernog teatra

Uz sedmo festivalsko izdanje Dani Jurislava Korenića, Kamerni teatar 55 počinje sa novim programskim sadržajem. Riječ je o Studiju 55, kreiranim u želji za boljim upoznavanjem prirode glumačkog stvaralaštva i intenzivnijim povezivanjem glumaca, glumica i publike.

Krenuvši od jednog od temeljnih pitanja Stanislavskog – kako da glumac svjesnim putem dođe do podsvjesnog stanja – sa glumcima i glumicama na sceni Kamernog teatra 55 pred publikom, razgovaraće Kristina Ljevak Bajramović. Razgovori će istovremeno biti snimani i emitovani na YT kanalu ove teatarske kuće.

Prvog festivalskog dana, u subotu, 16. decembra u 12:00 sati, ugostićemo Tihanu Lazović i Branislava Trifunovića, koji dolaze povodom predstave „Bilo jednom na Briunima“ u režiji Kokana Mladenovića, kojom se Dani Jurislava Korenića otvaraju.



U nedjelju, 17. decembra u 16:30 na sceni Kamernog ugostićemo Svetozara Cvetkovića, koji će istog dana gostovati s predstavom (Pra)faust Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Borisa Liješevića.

Posljednji glumački susret s publikom u ovom ciklusu razgovora očekuje nas u ponedjeljak, 18. decembra u 10:00 sati sa prvakinjom Kamernog, glumicom Gordanom Boban koja igra glavnu ulogu u iznimno važnom komadu „Perzeide“ koji tematizira kompleksnost rodno uslovnjenog nasilja i njegove posljedice.

Ulaz na sve razgovore je slobodan.