KAMERNI TEATAR 55 NA GOSTOVANJU U NOVOM SADU I U ZAGREBU SA PREDSTAVOM „LJUBIČASTO“ U REŽIJI SELME SPAHIĆ

Poslije uspješne premijere predstave „Potpuni stranci“ u režiji Lajle Kaikčije koja je imala svoje premijerno izvođenje 23. i 24. maja i još uspješnijeg završenog regionalnog festivala RUTA koji je trajao od 24. do 29. maja, Kamerni teatra 55 najavljuje gostovanje sa predstavom „Ljubičasto“ po regionu.

Početak mini turneje je planiran od 02. juna, gdje će predstava LJUBIŠASTO učestvovati na Međunarodnom programu „Krugovi“ na Sterijinom pozorju u Novom Sadu. Ono što je važno naglasiti jeste da će se na okruglom stolu publici i prijateljima festivala obratiti Tatjana Šojić, glumica i prvakinja Kamernog teatra 55, Selma Spahić, rediteljica predstave Ljubičasto i Vedran Fajković, dramaturg Kamernog teatra 55.

Nakon toga, 04. juna, ansambl Kamernog teatra 55 sa istom predstavom će učestvovati na festivalu 48. dani satire „Fadila Hadžića“, u Satiričkom kazalištu „Kerempuh“. I ovaj festival je takmičarskog tipa.

Glumci koji igraju u predstavi su: Tatjana Šojić, Maja Izetbegović, Davor Golubović, Anja Kraljević, Sabit Sejdinović i Boris Ler. Režiju potpisuje Selma Spahić, dramaturgiju Emina Omerović. Asistent dramaturgije je Armin Behrem. Kostimografiju i scenografiju je radila Adisa Vatreš Selimović,uz podršku asistentice Monike Močević, dok je muziku radio Draško Adžić. Inspicijent predstave je Senad Bešić. Plakat predstave potpisuje Mirza Selimović, dok je ovaj put za Kamerni teatar 55 fotografije radio fotograf Almin Zrno.

Povratkom u Sarajevo, Kamerni teatra 55 nudi svojoj publici bogat i raznovrsan repertoar za mjesec juni 2024 godine. Predstave koje će moći pogledati su POTPUNI STRANCI 06. i 07. juna, MIRNA BOSNA 08. juna, zatim predstavu MALOGRAĐANSKA SVADBA planiranu za 11. juni 2024 godine.

Predstava DJELIDBA će nastaviti svoje putovanje po BiH-a. Ovaj put će gostovati na festivalu „Bihaćko ljeto“ u Centru za kulturu, u Bihaću 25. juna, a već 26. juna Kamerni teatar 55 dolazi u Bosansku Krupu.

S ovim gostovanjima se ne završavaju turneje Kamernog teatra 55, već naprotiv upravo počinju, ali o tome nešto više uskoro…

Vidimo se u Kamernom !