Predstavljamo predstavu “Potpuni stranci”

U predstavi “Potpuni stranci” sedmoro prijatelja odlučuje da igra igru, igru koja podrazumijeva čitanje naglas svih pristiglih poruka, mailova i poziva. Kada telefoni počnu sa oglašavanjem, nastaje potpuno ludilo.

Direktor Kamerog teatra 55 Senad Alihodžić kazao je da je riječ o predstavi koja se bavi međuljudskim odnosima, odnosima u porodici, odnosima u braku, prijateljstvu…

“I koliko su svi ti odnosi protkani tajnama i lažima,” kazao je Alihodžić.
“Rediteljica Lajla Kaikčija je uradila odličan posao. Mislim da smo otišli od onoga što jeste film,” kazao je Alihodžić.

Rediteljica predstave „Potpuni stranci“ Lajla Kaikčija istakla je trud i zalagnje svih koji su učestvovali u realizaciji, naglasivši da je ovo predstava koja je nastajala s lakoćom upravo zbog njenih aktera. Ona je također istakla da nije lako raditi komediju, podvukavši da je to teže nego raditi dramski tekst, tragediju ili neke druge žanrove.

Predstava „Potpuni stranci“ također otvara i RUTA festival u Kamernom teatru 55, koji će se ralizovati od 24. do 29. maja.

Regionalni festival RUTA donosi najbolje produkcije šest istaknutih pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Dramarturg Kamernog tetara 55 Vedran Fajković je kazao da RUTA festival ove godine obilježava jedan neobičan jubilej, osnovan je prije pet godina, a već ima dvadeset izdanja. On je istaknuo da je riječ o izuzenim predstavama koje se mogu pogledati na Festivalu.

RUTA je svojevrsna teatarska unija koju su 2019. pokrenuli predstavnici šest pozorišta sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Uniju RUTA čine: Beogradsko dramsko pozorište, Dramski teatar Skoplje, Kamerni teatar 55 iz Sarajeva, Gradsko pozorište iz Podgorice, Mestno gledališče ljubljansko iz Ljubljane i Teatar/kazalište Ulysses iz Zagreba/Brijun.

srijeda, 23. i 24. maj 2024.
20:00 sati
Režija: Lajla Kaikčija
Igraju: Sabit Sejdinović, Vanesa Glođo, Alban Ukaj, Senad Alihodžić, Dina Mušanović, Nadine Mičić, Igor Skvarica
Dramaturgija: Vedran Fajković
Scenografija i kostimografija: Adisa Vatreš Selimović
Inspicijent: Senad Bešić
Dženat Dreković
Dizajn plakata: Fabrika