Najava jubilarnog RUTA festivala: Kamerni Teatar 55 domaćin vrhunskih pozorišnih produkcija iz regiona!

Kamerni Teatar 55 domaćin je regionalnog festivala RUTA, koji će se održati od 24. do 29. maja. Ovaj događaj donosi najbolje produkcije šest istaknutih pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine direktno pred našu publiku.

Svečano otvaranje RUTA festivala zakazano je za 24. maja u 20 sati, s premijernim izvođenjem nove predstave Kamernog teatra 55 “Potpuni stranci”, po tekstu Paola Genovesea, u režiji Lajle Kaikčije.

Kazalište Uliysses u koprodukciji sa SARTR-om, 25. maja u okviru festivala RUTA igra predstavu “Othello” W. Shakespeara, u režiji Oksane Dimitriieve, na sceni SARTR-a.

Uzbudljivo putovanje kroz izuzetne predstave nastavlja se u Kamernom Teatru 55, gdje će Gradsko pozorište Podgorica 26. maja izvesti predstavu “Mislim da treba da razgovaramo” po tekstu Dragane Tripković, u režiji Danila Marunovića.

27. maja, Dramski teatar Skopje izvodi svoju najnoviju predstavu “Heda Gabler” po tekstu Henrika Ibsena, u režiji Vasila Hristova, dok Mestno gledališče ljubljansko 28. maja donosi predstavu “Čovjek u moru” autora i reditelja Lotosa V. Šparoveca.

Festival zatvar, Beogradsko dramsko pozorište, 29. maja sa predstavom “Tiho, tiše” po tekstu Milice Radojčić, u režiji Ane Janković.

Ove godine slavimo jubilej festivala RUTA. Naime, u maju, u Kamernom Teatru 55, pet godina od kada je nastao, festival RUTA će proslaviti svoje dvadeseto izdanje. Za neke obične festivale to bi značilo da im je trebalo dvadeset godina da to postignu. Nama? Samo pet. A tek smo počeli.

Dođite da se družimo i zajedno uživamo u predivnim teatarskim predstavama iz cijelog regiona, a sve iz udobnosti našeg najvećeg malog teatra na svijetu – Kamernog Teatra 55.

 Vidimo se u Kamernom !