Kamerni Teatar 55: Djelidba – putovanje kroz BiH

 Predstava „Djelidba“, Kamernog teatra 55 pod pokroviteljstvom Švicarske ambasade je 17. aprila gostovala u  Derventi, gdje je domaćin bio Centar za kulturu Derventa i Udruženje žena Derventa. Ansambl Kamernog teatra 55, sa predstavom “Djelidba” večeras je u Šamcu, na Festivalu “Milica”,18. aprila 2024. godine, u 19 sati. Festival “Milica” predstavlja važan kulturni događaj regije, te se već tradicionalno održava u čast pionirke pozorišne i filmske kostimografije na našim prostorima, Milice Babić Andrić, supruge nobelovca Ive Andrića.

Važno je naglasiti da je ovaj projekt, osmišljen s ciljem promoviranja temeljnih vrijednosti društva i zajedništva, posvećen je miru, pomirenju, jedinstvu i multikulturalnosti na prostorima Bosne i Hercegovine.

Projekt će trajati od marta 2024. do marta 2025. godine, a njegova realizacija obuhvatit će 12 gostovanja predstave “Djelidba“, autora Skendera Kulenovića, u režiji Aleša Kurta, u manjim mjestima i gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta “Djelidba po BiH” je promicanje pomirenja na prostorima Bosne i Hercegovine, te poticanje razumijevanja, suživota i zajedništva među različitim etničkim skupinama. Kamerni Teatar 55 prepoznaje važnost umjetnosti u procesu pomirenja i jedinstva te će kroz ovaj projekt aktivno poticati dijalog i razumijevanje među građanima cijele države.

#SvicarskauBiH, #AmbasadaSvicarskeuBiH