Probe za novu predstavu „Pomračenje mjeseca“

U prostorijama Kamernog teatra 55 su u toku probe za novu predstavu „Pomračenje mjeseca“, koju prema tekstu Vedrana Fajkovića režira Lajla Kaikčija.

 Rediteljica je ovom prilikom iznijela svoje prve utiske gdje je navela nešto o samom početku rada na procesu i navela sljedeće:

 „Najvažnije za ovu fazu rada je da vlada dobra atmosfera na probama. Uz smijeh i dobar humor vrlo ozbiljno se analiziraju i razrađuju likovi i situacije. S obzirom da se radi o komediji važno je zadržati s jedne strane fokus i koncentraciju, a sa druge strane neposrednost i žovijalnost.”

U predstavi igraju Senad Alihodžić, Sabit Sejdinović, Vanesa Glođo, Dina Mušanović, Alban Ukaj, Nadine Mičić i Igor Skvarica.

Vanesa Glođo, glumica Kamernog teatra 55, je kratko s nama podijelila svoje prve utiske s proba i navela nešto više o svojoj novoj ulozi :

„U novoj predstavi igram ženu u braku, majku dvoje male djece, staru pankerku čiji se život u jednom trenu pretvorio u jedan “težak ugarak negdje na dnu grudi”. Zanimljivo i privlačno za igrati. Lajla, rediteljica predstave nas kroz igru i analizu provodi kroz sve slojeve komada, imam divne kolege, sjajne glumce kao partnere, tako da će meni biti dobro. Test pred publikom je još uvijek daleko, ali sigurna sam će biti zadovoljni. Ovakav komad nisam gledala, nešto je novo barem na našim scenama.”

Dramaturgiju potpisuje Vedran Fajković, dramaturg Kamernog teatra 55.

 Scenografiju i kostimografiju će raditi Adisa Vatreš Selimović. Producentica predstave je Adna Rizvan, dok će za fotografije biti zadužen mladi i persepktivni fotograf Dženat Dreković. Dizajn plakata potpisuje Fabrika.

Premijera predstave „Pomračenje mjeseca“ je planirana za kraj maja o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti našu cijenjenu publiku.

Vidimo se u Kamernom!