Doli Bel u Zajecaru

Prije 48 sati desio neobičan teatarski trijumf. U, bukvalno, 24 sata, Emir Hadžihafizbegović osvojio je dvije velike teatarske nagrade, jednu u Hrvatskoj, a drugu u Srbiji, i to Grand Prix za najboljeg glumca na prestižnom teatarskom festivalu „Dani Gavelle“ u Zagrebu, te nagradu za najboljeg glumca na festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru. Ovo su dvije velike nacionalne nagrade koje dodjeljuju Hrvatska i Srbija, a dobio ih je za ulogu Mahmuta Zolja u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića.

Ovo su najznačajniji festivali u ove dvije susjedne zemlje i na kojima je učestvovalo blizu dvadeset teatarskih predstava iz regiona.

Hadžihafizbegović je već osvajao nagradu za najboljeg glumca u Zaječaru 2010. godine za ulogu Zeke u predstavi „Žaba“, a nagradu na velikom festivalu „Dani Gavelle“ osvojio je prvi put.

Ove nagrade iz Hrvatske i Srbije samo potvrđuju njegov status kao jednog od najpriznatijih i najnagrađivanijih glumaca, ne samo regiona, već i Evrope.