Premijera predstave “Malograđanska svadba” u Kamernom teataru 55

U prostorijama Kamernog teatra 55 održana je press konferencija uoči premijere predstave “Malograđanska svadba”, koja će se održati sutra pod režiserskom palicom Paola Magellija.

Paolo Magelli poznati reditelj, istakao je svoju duboku povezanost s gradom Sarajevom, naglašavajući važnost ovog grada u svom umjetničkom razvoju. “Nema potrebe da naglašavam koliko mi je važno Sarajevo. Kao mlad sam dolazio na MESS, i to kažem od srca. Sarajevo je za mene jedan od najznačajnijih gradova. Ovi glumci sa kojima sam radio su dio moje intelektualne porodice. Ne volim govoriti o predstavi, dođite i pogledajte”- poručio je Magelli.

Direktor Kamernog teatra 55, Senad Alihodžić, izrazio je ponos zbog predstave koja još nije premijerno izvedena, a već je dobila pozive na respektabilne festivale, a direktor MESS-a Nihad Kreševljaković je dodao da je zadovoljstvo što su sarađivali kao koproducenti na ovoj predstavi.

Uzbuđenje zbog premijere dijelili su i članovi ansambla i autorske ekipe. Glumac Ermin Bravo istakao je dubinu tematike predstave, naglašavajući njezinu sposobnost da istražuje složene teme svakodnevnog života. “Ova predstava nas vodi kroz duboke emotivne i moralne dileme, istovremeno pružajući i zabavu publici”, rekao je Bravo.

Dramaturginja Željka Udovičić Pleština istakla je izvanredan rad glumačkog ansambla, dok je autorica muzike Ivana Mazurkijević izrazila zahvalnost cijeloj ekipi na saradnji te najavila dolazak svog supruga Damira Martinovića Mrleta, sa kojim je komponovala muziku za predstavu.

Premijera predstave “Malograđanska svadba” očekuje se s velikim iščekivanjem, obećavajući jedinstveno iskustvo za sve posjetitelje.