Kamerni teatar 55 je domaćin regionalnog festivala RUTA GRUPA TRIGLAV

Kamerni teatar 55 je domaćin regionalnog festivala RUTA Grupa Triglav od 20. do 27. juna. Predstavit će se najbolje produkcije pet prestižnih pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

RUTA Grupa Triglav festival će 20. juna u 20:00h otvoriti ministar za kulturu i sport Samir Avdić, te će se izvesti predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Plastelin“ u režiji Marka Torlakovića.

U okviru festivala RUTA Grupa Triglav na sceni Kamernog teatra 55 će se predstaviti Mestno gledališče ljubljansko, 21. juna sa predstavom „Jazz“, u režiji Nejca Gazvoda. Dramski teatar Skoplje će 22. junaizvesti predstavu „Diši“, u režiji Dimče Nikolovski. Kazalište Uliysses 24. juna izvodi monodramu „Zemlja Vukova“ u režiji Gale Nikolić. Gradsko pozorište Podgorica će 26. juna izvesti predstavu „Ukroćena goropad“, u režiji Dejana Projkovskog u Narodnom pozorištu, Sarajevo. Festival će zatvoriti Kamerni teatar 55 sa predstavom „Žaba“, u režiji Elmira Jukića, 27. junau Kamernom teatru 55.

RUTA Grupa Triglav festival predstavlja mrežu partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regiji, kako bi se potaknula interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja.

Generalni sponzori festivala su: Grad Sarajevo i Triglav Group.